Kannattaako meikata kuntosalille?

Kuntosalin funktiona on pysyä hyvässä kunnossa, eikä sinne tarvitse välttämättä meikata. Paino sanalla “välttämättä”, sillä onhan selvää, että kuntosalit ovat myös paikkoja, jossa voi tavata muita ihmisiä. 

Kannattaa kuitenkin aina muistaa, että täyttä “sotamaalausta” ei kannata kuntosalille laittaa, koska hikoilu voi vaikuttaa esimerkiksi ihottumaan yhdessä meikin kanssa. Jotain voi kuitenkin kasvoilleen asetella ja treenejä ei kannata jättää väliin siksi, ettei voisi meikata. Tässä artikkelissa annamme sekä hyviä neuvoja meikkiin kuntosalille, mutta myös vinkkejä, mitä ei kannata tehdä. 

Älä tee näin

Aloitetaan siitä, mitä ei kannata tehdä. Ei kannata liioitella. Jos laitat paljon meikkiä kasvoille, joudut korjaamaan meikkiäsi usein ja voit tahria myös vaatteesi, meikin valuessa. Ihottumat voivat nekin ryöpsähtää tällaisen vuoksi. Iho hikoilee ulos kaikki mitä sen päälle on laittanut.  

Meikissä ei kannata myöskään käyttää kosteuttavia tai rasvaisia aineita, koska treenin jälkeen tulee takuuvarman öljyinen olo. Paksut ja raskaat meikit ovat no –  no. Meikkipohjavoiteen käyttö on esimerkiksi yksi raskaista meikeistä ja se tukkii huokoset iholtasi. Hiki puolestaan valuttaa sen pois.   

Ei kannata käyttää kirkkaita tai tummia meikkejä, koska ne voivat liata vaatteesi ja vaikka laitteet, kun koskettaa kasvoja hikoillessaan. Huulipuna saa jäädä pois, kuten myös poskipuna ja vahvat silmämeikit. Savusilmämeikit saavat jäädä toiseen kertaa. Mustan luomivärin sotkeminen kuntosalilla ei ole missään nimessä hyvä juttu, kun pyyhit hikeä silmiesi alueelta.  

Saako sitten mitään tehdä?

Totta kai saa! Meikki kannattaa pitää kevyenä ja minimaalisena. Jos käytät puuteria, kätyä irtopuuteria, koska se on luonnollisen näköinen. Kulmageeliä voi myös käyttää sopivassa määrin.  

Koko kasvoja ei kannata meikkivoiteella siis peittää, vaan kannattaa luottaa mattapintaiseen peitevoiteeseen. Sen avulla voidaan korjata pistemäisiä alueita, joita ovat esimerkiksi arvet, akne, silmänaluset ja niin edelleen. Jos peitevoide on liian “juoksevaa” koostumukseltaan, se ei kuntosalilla kauaa kestä. Parhaimmat meikkivoiteet ovat myös vedenkestäviä, jolloin ne voivat olla kuntosalille omiaan. 

Sävytetty huulirasva toimii oivallisesti huulipunan sijaan. Hyvät huulipunat sekä kosteuttavat huulia ja antavat sopivasti väriä, jolloin ne ovat luonnollisen näköiset mutta silti tavallisia huulia seksikkäämmän näköiset. 

Ripsiväriä voi laittaa kuntosalille, kunhan se on vedenkestävää. Tämä on hyvä uutinen niille, jotka luulevat että ripsiväristä pitää luopua kokonaan. Sopivaa ripsiväriä vedenkestävänä ei välttämättä tule heti vastaan, joten varaudu kokeilemaan useita, jotta löydät juuri sen parhaimman kuntosalille sopivan ripsarin. Sen ei tarvitse olla kallista, usein pärjää jo noin kymmenellä eurolla.   

Muista kuitenkin meikin ja hikoilun yhteisvaikutukset 

Parastahan kuitenkin on, jos pystyt olemaan meikkaamatta kuntosalilla tai liikuntaharrastuksissa. Liikunnan aiheuttama hiki ja kohonnut lämpötila vaikuttaa avoimiin ihon huokosiin, jotka voivat tukkeutua meikkien hiukkasista. Tällä voi olla vaikutusta ihottuman muodostumiseen. 

Hikoilu ei ole kuitenkaan ainoa asia, mikä pitää ottaa huomioon. Kuntosaleilla olevat laitteet kuten kuntopyörien kahvat, painot ja vaikkapa treenimatot ovat kasvualustoja bakteereille, jotka aiheuttavat aknea. Niihin on kosketuksessa kuitenkin ihmisten jalat ja kädet. Bakteerit voivat tarttua myös meikkiin. Tämä johtuu siitä, että ihminen koskettelee kasvojaan muutaman kerran tunnissa, mutta hikoillessaan koskettelua tapahtuu vieläkin useammin. 

Sen sijaan kuntosalille meikkaaminen ei vaikuta ihon ikääntymiseen, vaikka jotkut väittävät niin. Ihmiskeho reagoi liikuntaan luonnollisesti hiellä ja lämmöllä, joka saattaa aiheuttaa meikin kanssa yhteisvaikutuksena ihottumaa. Todisteita ei kuitenkaan ole siitä, että sillä olisi yhteisvaikutusta nopeutettuun ikääntymiseen, mitä tulee ihoon. Varovainen kannattaa kuitenkin olla!